Astăzi, în  duminica după Înălţarea Sfintei Cruci Arhiepiscopul şi Mitropolitul Clujului,  Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din parohia Negreni, Protopopiatul Huedin.
De la ora 10, înconjurat de un sobor de slujitori, ierarhul a savarsit Sfânta Liturghie Arhiereasca, pe scena special amenajată în apropierea bisericii.
Din sobor au făcut parte: consilierul bisericesc al Arhiepiscopiei Clujului părintele Cristian Baciu, consilierul pe probleme de misiune și protocol părintele arhidiacon Claudiu Grama, protopopul de Huedin părintele Ciprian Taloș, starețul Mănăstirii de la Piatra Craiului părintele Antonie Flore, preotul paroh din Negreni parintele  Ioan Mureșan și alti preoți din împrejurimi.
În cadrul cuvântului de invatatura, Mitropolitul Clujului le-a vorbit credincioșilor prezenți despre mărturisirea lui Hristos în lumea în care trăim: ”Evanghelia de astăzi ne îndeamnă să îl mărturisim pe Hristos, fără rușine și fără rețineri, atat cu cuvantul dar mai ales cu fapta. Mărturisindu-L pe Hristos prin lucruri mari dar și prin lucruri mărunte din viața de zi cu zi suntem cu adevărat misionari ai Lui.”
Sfânta Liturghie a fost transmisă în direct la Radio Renașterea. Răspunsurile au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj Napoca.
Construcția bisericii din Negreni, cu hramul Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril a început în anul 1846 și a fost finalizată 10 ani mai târziu. La doi ani de la începerea lucrărilor, locașul de cult a fost binecuvântat de mitropolitul de atunci Andrei Șaguna.
Potrivit parintelui paroh Ioan Muresan, în anul 1996 a fost refăcută pictura bisericii în tehnica fresco.
Mai multe fotografii de la Sfânta Liturgie oficiată azi de IPS Părinte Andrei în parohia Negreni puteți vizualiza la urmatoarea adresă: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.173055226164310.42579.147836468686186&type=1

sursa: Radio Renasterea

Reclame