Mulțime de credincioși au luat parte duminică, 14 octombrie, de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva la hramul Mănăstirii Râșca Transilvană din judetul Cluj.
Programul liturgic dedicat sărbătorii a început încă de sâmbătă seara cu Slujba Privegherii.
Duminică, în ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase, Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a săvârșit la acest așezământ monahal Sfânta Liturghie arhierească.
Alături de Înaltpreasfinția sa a slujit exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, pr. arhimandrit Dumitru Cobzaru, vicarul administrativ al Eparhiei pr. Iustin Tira, Consilierul de misiune și protocol Arhid. Claudiu Grama, protopopul de Huedin, pr. Ciprian Taloș, precum și alți preoți din parohiile din împrejurimi.
Au fost prezenți la hramul Mănăstirii Râșca Transilvană și oficialități județene și locale, precum și personalități ale vieții academice clujene.
În cadrul cuvântului de învățătură Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a vorbit celor prezenți despre virtuțile Sfintei Cuvioase Parascheva și i-a îndemnat pe credincioși să-i urmeze exemplul pentru a-L cunoaște astfel pe Mântuitorul Iisus Hristos .
arasca%201.jpgÎn cadrul Sfintei Liturghii ierodiaconul Teofan, slujitor al mănăstirii, a fost hirotonit ieromonah.
La finalul slujbei starețul mănăstirii Râșca Transilvană, pr. protosinghel Casian Ioana a mulțumit Înaltpreasfințitului Mitropolit Andrei pentru participarea la hramul așezământului monahal, dar și autorităților locale pentru contribuția și sprijinul oferit mănăstirii.
Cu acest prilej au fost înmânate diplome de aleasă cinstire ctitorilor și binefăcătorilor acestui așezământ monahal, printre care: primarului comunei Râșca, Ioan Morar,  primarului comunei Beliș, Viorel Crainic, primarului comunei Mănăstireni, Petru Coldea, Domnului Vasile Tripon, primarul coumnei Călățele și domnului Petre Ungur, primarul comunei Mărgău.

http://www.radiorenasterea.ro

Reclame