sacuieu%20p1.pngMitropolitul Clujului, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei s-a aflat marți, 13 noiembrie, de ziua praznicului Sfântului Ioan Gură de Aur, în mijlocul credincioșilor din parohia Săcuieu, protopopiatul Huedin. De la ora 10, ierarhul a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în biserica ce poartă hramul „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”.
Înaltpreasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de 10 preoți și diaconi, printre care părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului, părintele arhidiacon Claudiu Grama, consilierul pe probleme de protocol al Arhiepiscopiei Clujului, și părintele Ciprian Taloș, protopopul de Huedin. sacuieu%20p2.png
După slujbă, Înaltpreasfințitul Andrei a săvârșit slujba sfințirii casei parohiale construită în ultima perioadă. Pentru meritele deosebite în edificarea acestei case și pentru activitatea misionară în parohie, părintele paroh Ionică Valentin Pop și Consiliului Parohial din Săcuieu au primit din partea arhipăstorului nostru diplome de aleasă cinstire.
Parohia a avut o casă parohială, dărâmată în anul 1938, atunci când localitatea a devenit filie a Parohiei Vişag. În anul 1991, redevenind parohie, credincioșii de aici au cumpărat un apartament, care a servit drept casă parohială până în acest an, când a fost finalizată construcția noii case parohiale.

http://www.radiorenasterea.ro

Reclame